Zwemles

Algemeen

Het Zwem-ABC is de basis van goed zwemonderwijs. Je voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het complete Zwem-ABC op zak hebt. Zwemveiligheid kan je alleen behouden door oefening. Het is belangrijk om te blijven zwemmen! Dit kan met de Zwemvaardigheidsdiploma’s na het Zwem-ABC.

Zwemdiploma A

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties. Zwemdiploma A is de opstap naar Zwemdiploma B en het complete Zwem-ABC.

Zwemdiploma B

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Zwemdiploma B is de tussenstap naar Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid.

Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Zwemcertificaten A, B en C

De Nationale Norm Zwemveiligheid met het Zwemdiploma C is voor vrijwel iedereen haalbaar. Er is speciale aandacht voor kinderen met een (tijdelijke) beperking. Een groot aantal van deze kinderen haalt het zwemdiploma, maar wanneer dat lang duurt of toch niet haalbaar is dan zijn er de Nationale Zwemcertificaten A, B en C. Zwemcertificaten zijn, net als het Zwem-ABC, stappen op weg naar zwemveiligheid. Bij ieder Zwemcertificaat is sprake van een verplicht onderdeel, dat een zekere mate van zwemveiligheid in zich heeft en een open deel afhankelijk van de mogelijkheden van het kind.

In Zwembad Electra geven we les aan kinderen vanaf 4 jaar.

De lessen duren een half uur en worden twee keer per week gegeven op:

  • maandag en donderdag; òf op
  • dinsdag- en vrijdag

Tijdstip tussen 16:00 en 18:00 uur.

In de schoolvakantie krijgen de kinderen vier keer per week les, tussen 10:00 en 12:00 uur.

Uw kind krijgt les van gediplomeerde zwemonderwijzers. In het begin wordt veel aandacht besteed aan het watervrij maken. Spelenderwijs leren de kinderen zich prettig te voelen in het water. Dit is een belangrijke basis voor het leren zwemmen.

Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van shorties (wetsuits met korte mouwen/pijpen).

Aanmelding voor ABC-les

Wilt u uw kind opgeven voor zwemles? Download het Aanmeldingsformulier zwemles en lever het ingevulde formulier in bij de kassa.

Nieuw:

  • Zwemles voor volwassenen.
  • Buiten reguliere openingstijden op uw eigen tempo leren zwemmen. Zonder pottenkijkers!

Vraag het badpersoneel naar de mogelijkheden!